top of page

תזריע

בשנה לא מעוברת נקראות בשבוע הזה שתי פרשות תזריע ומצורע הפרשות ממשיכות את הרעיון האחת של השנייה.


רקע

פרשת תזריע, עוסקת בטומאה שמגיעה ממחלות שונות בעיקר מחלות עור שאת חלקן אנחנו לא מכירים היום. הפרשה מתארת מה צריך האדם לעשות כשמופיעה מחלה שקשורה לטומאה. במספר מקרים האדם נדרש להתבודד מהחברה, להיות מספר ימים או שבועות בבידוד. פרשת מצורע מתארת מצב של נגעים בעור ואיך מטפלים בהם.

למחשבה טרום המעשה יש השפעה גדולה על המעשה עצמו

בתחילתה של פרשת תזריע כתוב בפס' ב: "אישה כי תזריע וילדה בן זכר.." הפסוק מתאר אישה שנכנסת להיריון ונשאלת השאלה, למה זה לא כתוב במפורש, למה לא כתוב למשל: ותהר האישה, התשובה היא שהפסוק מכוון לא רק להיריון עצמו אלא גם למחשבות על כניסה להיריון, על הרגע של טרום ההיריון.
השלב הזה שעדיין לא מתבצעת פעולה, שלב התכנון, חשוב ומשמעותי ,הרגע הזה של 'טרום המעשה' הוא למעשה הזרע של המעשה, 'המעשה' יכול להיות: עבודה חדשה, היריון, זוגיות, מעבר לבית חדש או כל דבר אחר.
בזרע יש את הפוטנציאל, איך העתיד של אותו הפוטנציאל יהיה ? זה כבר תלוי במעשה. השבוע כדאי לשים את תשומת הלב על הדרך שאנחנו עוברים לפני הביצוע של דבר מסוים.

היכולת להיות לבד, עוזרת לאדם להתחבר לעצמו

בפרשה הצורך לבודד את האדם מהחברה ברור , הבידוד קשור לצורך להרחיק פיזית את האדם החולה מהסביבה, על מנת להגן על החברה שלא תידבק במחלות, אבל קיים כאן גם ההיבט הרוחני שקשור לצורך להתבודד, להתכנס בעצמנו, לקחת פסק זמן מחיי היומיום על מנת לפתור בעיה או מחלה.

בימנו זה לא מובן מאליו, שמדי פעם חשוב לאדם להתבודד. אנחנו רצים מעניין לעניין, ממסך למסך, תמיד עם עוד אנשים, רואים את אותן התוכניות ויוצאים ביחד לטיולים, לפעמים נדמה שאנחנו קצת חוששים ואפילו מפחדים מלהיות לבד.
השבוע כדאי לקחת זמן ולהיות קצת עם עצמנו.

הקשר של הפרשות לעונות השנה

בדרך כלל הפרשה נקראת בתחילת חודש אייר ובשנה מעוברת לפני חודש ניסן. ראש חודש הוא זמן לחדש, זמן להתחיל ולשנות. חודש ניסן הוא החודש הראשון על פי ספירת החודשים, מזל טלה השובב, זמן מצוין לעשות סדר בחיים ואילו אייר הוא חודש שיש לו כוח של רפואה, התיקון של החודש הוא ריפוי. והקשר לפרשה בשני המקרים יפה.

שבת שלום.

bottom of page